Officiële informatiekanalen van de Europese instellingen

Met al je vragen over de Europese Unie kan je terecht bij  europa.eu/europedirect. Alle informatie over wonen, werken en reizen in de EU vind je op europa.eu/youreurope 

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België

Archimedesstraat 37
1000 Brussel
Tel. 02 295 38 44
COMM-REP-BRU@ec.europa.eu 
ec.europa.eu/belgium

In elke lidstaat heeft de Europese Commissie een vertegenwoordigingsbureau dat de burger informeert over ‘Europa’. Je vindt er massa’s brochures en kan er terecht met al je vragen (bijv. ‘Wat zijn mijn rechten als EU-burger?’, ‘Wat moet ik doen om in een ander land van de EU te studeren of werken?’). De website heeft ook een speciale sectie waar KMO’s informatie kunnen vinden over Europese beleidsmaatregelen die hen aanbelangen.

Informatiebureau te Brussel van het Europees Parlement 

Wiertzstraat 60
B-1047 Brussel
Tel. 02 284 20 05
epbrussels@europarl.europa.eu
www.europarl.be

Het Informatiebureau van het Europees Parlement houdt zich voornamelijk bezig met voorlichting en public relations. Het Infopoint verdeelt allerhande informatieve brochures en posters. Het Infodoc geeft informatie en verdeelt publicaties aan een gespecialiseerd publiek. Het bureau organiseert ook allerlei activiteiten zoals seminaries, tentoonstellingen, opendeurdagen en jeugdprojecten.

InfEuropa Schuman 14

Archimedesstraat 1
1000 Brussel
Tel. 02 296 55 55
comm-infeuropa@ec.europa.eu
 
Informatiecentrum in het hart van de Europese wijk (rondpunt Schuman). Het centrum verschaft informatie over alle aspecten van de EU en beschikt over een ruim aanbod aan brochures (gratis). Het centrum organiseert soms ook tentoonstellingen en culturele evenementen. 

Officiële websites van de Europese instellingen aanwezig in Brussel