Taallessen

Heel het schooljaar door kan je in Brussel op meer dan honderd plaatsen terecht voor taalcursussen. Het aanbod aan talen en leerniveaus is erg ruim. De lessen worden georganiseerd door de gemeentes, de Kamer van Koophandel en Industrie (in samenwerking met de VUB en de ULB), door de Franstalige Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschap of door private organisaties.

Huis van het Nederlands Brussel
Het Huis van het Nederlands heeft een lijst met alle lessen Nederlands in Brussel opgesteld. Het doel van deze organisatie is om mensen aan te moedigen om Nederlands te spreken in Brussel door ze een lessenreeks op maat aan te bieden.

Philippe de Champagnestraat 23 – 1000 Brussel
02 501 66 60
info@huisnederlandsbrussel.be
http://www.huisnederlandsbrussel.be/home

La Maison de la Francité
La Maison de la Francité heeft een lijst per gemeente en een alfabetische lijst met alle lessen Frans in Brussel.

Kunstlaan 19F, 1000 Brussel
02 219 49 33
mdlf@maisondelafrancite.be
http://www.maisondelafrancite.be/index/pages/id_page-11/lang-fr/

Website van de Vlaamse Gemeenschapscommissie
Deze website heeft een zoekmotor die uw opzoekwerk voor taallessen in Brussel vergemakkelijkt. Dit in functie van de taal, uw gemeente, leeftijd, niveau en beschikbaarheid.

http://www.vgc.be/Site+structuur/Cursusaanbod/

Prosocbru
PromSoc in Brussel is een netwerk van 46 dynamische scholen die kwaliteitsvolle opleidingen voor volwassenen in alle vakgebieden met officiële en gecertificeerde diploma's aanbieden. Het is ook onderwijs in de vorm van modules die u de kans geven op uw eigen tempo te leren. 

http://www.prosocbru.be/

C.V.O.- K.H.N.B.
Taalonderwijs voor volwassen

 Vrije Universiteit Brussel
Gebouw D - lokaal D 1.33 - Pleinlaan 2, 1050 Brussel
02 629 39 08
http://www.cvo-bec.be/

Kamer voor Handel en Nijverheid van Brussel (KHNB) 
De KHNB biedt onderwijs aan voor opwaarste sociale mobiliteit door een een reeks opleidingen afgestemd op haar doelpubliek, van secundair niveau en hoger, aangepast aan de realiteiten van werk en onderwijs, maar ook toegankelijk voor iedereen. 

Campus de la Plaine CP 220
Triomflaan, 1 - ingang 2 - Gebouw HA, 1050 Brussel
02 650 59 59
info@epfc.eu
http://www.epfc.eu/index.html?page=0

Les sites www.wordwatjewil.be (néerlandophone) et www.dorifor.be (francophone) ont de nombreuses informations sur les cours à Bruxelles, y compris les cours de langue.