Infosessies

Het Europe.Brussels Liaison Office (Europe.Brussels) organiseert regelmatig informatiesessies voor het personeel van de regionale en lokale vertegenwoordigingen in Brussel.  We gaan steeds op zoek naar relevante partners, een actueel thema en interessante  sprekers.  Doel van deze informatiesessies is de werking en integratie van de regionale kantoren in Brussel te verbeteren. We beperken ons achter niet tot de regionale kantoren: iedereen is welkom op onze infosessies.

In de eerste helft van 2011 komen/kwamen volgende thema’s aan bod.

  • Op 14 september organiseert Europe.Brussels een 'After Summer Cocktail Reception for Europe’s Regions and Cities' in samenwerking met de pressclub Brussel-Europa, in aanwezigheid van Europees Commissaris voor Regionaal beleid Johannes HAHN en Brussels Minister voor Externe Betrekkingen Jean-Luc VANRAES.
  • Op 16 mei 2011 organiseerde Unizo Brussel samen met Europe.Brussels een Engelstalige informatiesessie over het opstarten van een eigen bedrijf in Brussel. Hoe ga je te werk? Wat zijn de voorwaarden en de beperkingen? Hoe zit het met sociale zekerheid? Welke belastingen moet ik betalen?  Waar kan ik subsidies en leningen aanvragen?
  • Op 6 april organiseerde  ICLEI-Local Governments for Sustainability, samen met Europe.Brussels, een Breakfast@Sustainability’s met als thema: Hoe duurzame vergaderingen en evenementen organiseren in Brussel? Speciaal voor dit evenement werd een gids opgesteld met praktisch tips om het duurzame, groene karakter van conferenties en vergaderingen in Brussel te verhogen.  De gids downloaden.

In het najaar zetten we onze reeks verder. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

In het verleden heeft het Europe.Brussels Liaison Office verschillende infosessies georganiseerd onder de naam Atelier ID