Excursies

In Brussel wonen houdt echter meer in dan je papieren op orde brengen en onderdak vinden, het betekent ook dat je de stad tracht te begrijpen en te beleven. Daarom organiseren we excursies die je blik op Brussel verruimen en geleide bezoeken aan interessante Brusselse tentoonstellingen. Alle onze activiteiten worden aangekondigd in onze nieuwsbrief. Schrijf je dus snel in en blijf op de hoogte! 

Excursies :

  • Ontdek Sint-Joost: geleide wandeling

Op zondag 15 juli 2012 organiseerden we een wandeling doorheen Sint-Joost, één van de armste, kleinste, maar tegelijk meest diverse en fascinerende gemeentes van België. Een Engelstalige gids liet ons kennis maken met de Brusselse microcosmos die Sint-Joost is. Deelname was gratis.

Meer informatie hier.

  • "Brussels decides"

Wist je dat Brussel reeds een belangrijk diplomatisch centrum was in de 18de eeuw? Toen legde Karel van Lotharingen de basis voor de diplomatieke betrekkingen zoals we die nu kennen. Zelfs de vroegere Bourgondische hertogen hebben een link met de Europese wijk vandaag. Europe.Brussels organiseerde een wandeling doorheen het verleden en heden van 'machtig' Brussel.

De rondleiding startte 's ochtends met een bezoek aan het Paleis van Lotharingen, gevolgd door de wandeling 'van Bourgondië tot Europa’ onder begeleiding van een gids van Brukselbinnenstebuiten. De lunch ging door in het Europe.Brussels Liaison Office, waar er een video werd getoond met getuigenissen van Europese pioniers in Brussel. In de namiddag werd het Parlamentarium bezocht.

Op zaterdag 28 januari 2012 ging er een Engelstalige tour door, van 9u30 tot 14u00. Dezelfde wandeling werd georganiseerd in het Nederlands op 25 februari 2012 en in het Frans op 10 Maart 2012. 

  • Wandeling in Jette

Frieda, Greeter uit Brussel, stelde ons haar gemeente voor. De Greeters laten je toe Brussel op een originele manier te ontdekken: via haar bewoners. Het zijn geen professionele gidsen, maar gepassioneerde Brusselaars die u meenemen op een intieme wandeling langs hun favoriete wijken en plekjes in de stad. Ook in minder bekende gemeentes kan je een tour maken met een Greeter.  Frieda nam ons op zondag 17 juli 2011 mee op stap in Jette.  

      
  • Wandeling in Matogne

Matonge ligt vlak naast de Europese wijk, maar de verschillen tussen beide wijken zijn groot. Je steekt de Troonlaan over en komt in een andere wereld. HDeze gratis wandeling in het Engels begon met een voorstelling van de buurt in Elzenhof (Nederlandstalig gemeenschapscentrum in Elsene) en liep dan verder in een aantal wel heel bijzondere straten van de wijk. Hier en daar werd er haltgehouden om een aantal lokale lekkernijen uit te testen! Doel was deze wijk echt te ontdekken, een wijk waar meer dan 100 nationaliteiten samenleven en die gekleurd wordt door haar vele Afrikaanse winkels en restaurants. Deze wandeling met gids ging door op zaterdag 4 juni 2011 en werd verzorgd door de Matongewerkgroep van gemeenschapscentrum Elzenhof.