Activiteiten

Het Europe.Brussels Liaison Office biedt een onthaaldienst voor expats die zich in Brussel komen vestigen. Europe.Brussels antwoordt op al hun praktische vragen over het leven in deze stad en helpt hen hun administratieve problemen op te lossen. Dit vormt de hoofdactiviteit van ons bureau.

In Brussel wonen houdt echter meer in dan je papieren op orde brengen en onderdak vinden. Het betekent ook dat je de stad tracht te begrijpen en te beleven. Daarom biedt Europe.Brussels "Ontdek Brussel" aan, een introductieles over Brussel gericht op Europese ambtenaren die pas naar hier zijn verhuisd.

Voor EU-personeel dat hier al een tijdje woont en op zoek is naar meer diepgaande informatie over Brussel, zijn er de Master Classes "Brussels for Europe".

We organiseren ook regelmatig excursies die je blik op Brussel verruimen, geleide bezoeken aan Brusselse tentoonstellingen en seminaries over typisch Brusselse onderwerpen.

Daarnaast organiseert Europe.Brussels ook sensibiliseringscampagnes gericht op diverse doelgroepen (jongeren, expats, …). Zo kunnen Brusselse scholen zich inschrijven voor onze rally met GPS in de Europese wijk.

Eén keer per twee jaar organiseert Europe.Brussels vormingen voor het administratief personeel van de 19 Brusselse gemeenten.

Daarenboven helpt Europe.Brussels regionale vertegenwoordigingen met het openen van een kantoor in Brussel.