"Brussels used to be this forgotten place, and suddenly people are talking about it like they were talking about Berlin 10 years ago.”  


Christina Vantzou in the New York Times


Tip van de maand

Vanaf 1 november moeten alle Brusselse woningen die verhuurd of verkocht worden over een certificaat beschikken dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is. Lees meer.

Nuttige website

Spotted By Locals is een originele manier om een nieuwe stad te ontdekken. Bewoners geven je eerlijke tips die je langs de tofste plekken en adresjes van Brussel leiden. Lees meer.

Europa in Brussel

Wil je meer weten over Zinneke? Op maandag 7 november 2011 om 12.30 organiseert het Verbindingsbureau Brussel-Europa een informatievergadering over deze typisch Brusselse parade. Lees meer.

Mobiliteitsnieuws

De Brusselse Fietskaart werd geactualiseerd en uitgebreid met informatie voor wandelaars. Een onmisbaar instrument voor wie de hoofdstad op een ontspannende, aangename manier (dus zonder auto) wil verkennen. Lees meer.


LEES MEER

Vragen over het dagelijks leven in Brussel ?
Contacteer ons!

trottoirmarolles.jpg


« Zin om voor een redelijke prijs een mooi kunstwerk op de kop te tikken en de kunstenaar te ontmoeten? Breng dan zeker een bezoekje aan de Brussels Accessible Art Fair.»

Stéphanie Manasseh,
Director of BAAF

accessible art.jpg

Ontdekking

Tijdens het laatste weekend van oktober viert Brussel haar modetalent met een Modo Parcours. Een originele ontdekkingstocht langs het werk van bekende stylisten en nieuwe namen. Lees meer.

Evenement

Europalia.brasel wil met meer dan 500 culturele en artistieke evenementen in zo’n 200 cultuurhuizen aantonen dat er niet één maar meerdere ‘Braziliës’ bestaan. Het topevenement van dit najaar. Lees meer.

Tentoonstelling

Op het programma van Europalia staan opnieuw een aantal schitterende expo’s. Het Paleis voor Schone Kunsten geeft de evolutie van de Braziliaanse kunst weer, vanaf de 19e eeuw tot vandaag. Lees meer.

Muziek

Wie warmte zoek tijdens koude winterdagen, kan terecht in de club.brasil. Elk weekend tijdens Europalia worden hier gratis concerten en danslessen georganiseerd. Lees meer.

Film

Met de cinefiele opvoeding van je kroost kan je niet vroeg genoeg beginnen. Het filmfestival Filem’on richt zich op kinderen tussen 5 maanden (!) en 15 jaar oud. Lees meer.

Kinderen

He Bronksfestival viert zijn 20ste verjaardag met sprankelende theatervoorstellingen voor nieuwsgierige kinderen en jongeren. Lees meer.


Op zoek naar meer suggesties?
www.visitbrussels.be

Op donderdagavond openen musea in de hoofdstad de deuren tot 22u.
Een unieke kans om hun prachtige collecties te (her)ontdekken, voor slechts 3 euro of gratis !


nocturnes.jpg


Contact us
cellphone +32 (0) 2 280 00 80
mail us E-mail us
Your account
cellphone Unsubscribe
mail us Send to a friend
Follow us
cellphone Facebook